Serbay Interactive’in koordinatörlüğünde, dünyanın en yaygın ticaret sistemlerinden biri olan elektronik ticaretle ilgili "E-Ticaret Farkındalık" semineri Düzce TSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Düzce Ticaret ve Sanayi odası konferans salonunda gerçekleşen seminere, Düzce TSO, Genç Müsiad Düzce Şubesi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Düzce Şubesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Düzce Genç Girişimciler Kurulu (GGK) üyelerinin yanısıra e-ticaret sektörüne geçiş yapmak, yeni iş kurmak isteyen tüm girişimciler katılım sağladı.
Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren, Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cemal Aksan, önceki dönemde de benzer bir E-Ticaret semineri gerçekleştirdiklerini ve geri dönüşlerin çok olumlu olması nedeniyle yeniden düzenlemeye karar verdiklerini belirterek, globalleşen dünyada elektronik ticaret yöntemlerinin gün geçtikçe popülaritesinin arttığını, yerel firmaların da bu gelişime seyirci kalmayarak trendleri yakalaması gerektiğini söyledi.
Aksan’ın ardından IdeaSoft satış direktörü Taner Ören, E-Ticaret ve gelişen satış yöntemleri, Serbay Interactive firmasının kurucu ortağı Görkem Özdemir de Düzce'de e-ticaret fırsatlarını, iPara ödeme sistemleri sorumlusu Ufuk Yüksel ise e-ticarette ödeme sistemleri konulu sunumlarını katılımcılara aktardı.
Soru cevap şeklinde devam eden seminer, konuşmacılara plaket taktimi ile sona erdi.
Markalaşma süreci için pek çok reçete yazılır. Geleneksel pazarlama yöntemlerinden sıyrılarak dijitalleşen ve gelişen pazarda markalaşma, müşterilere ulaşma kolaylığı sayesinde daha kolay gözükebilir. Ancak bu hedefleriniz söz konusu olduğunda yeterli gelmeyebilir. Globalde, yerelde, sektörde lider olma hedefiniz olabilir. Bu sebeple markalaşma sürecini her yönüyle ele alıp ona göre aksiyon almanız gerebilir. İşte bu sebeple bizler de sizlere kendi reçetemizi yazdık. Büyük markalar neye önem veriyor? Neye dikkat ediyor? Büyük şirketlere ciddi marka değeri ve sadakati kazandıran hususlar nelerdir? Elimizden geldiğince konuları ele almaya çalıştık. Marka stratejileri haricinde markanız için yapmanız gereken bir diğer husus da markanızı tescillemek. Bu konu hakkında sektörde yıllarca çalışmış ve yüzlerce markanın oluşumunda rol almış marka danışmanı İbrahim Köksal ile birlikte keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Özkan Gözütok’un marka olmak için önemli olan kilometre taşlarını belirttiği yazısı ile birlikte bu sayımızda markalaşma adına merak edilen kafalardaki soru işaretlerine yardımcı olalım istedik. Dergimizi hazırlayan ekibimizin ortak derdi olan markalaşma, bizim için en öğretici sayılarımızdan biri oldu. Büyük bir keyifle hazırladığımız Tayyare Limanı Dergisi’ni umarım siz de keyif alarak takip ediyorsunuzdur. Markalaşmanın en önemli kriterlerinden biri hikayeleşme, hikayeleştirme. Bizim hikayemiz de bu dergi. Peki, sizin marka olabilir bir hikayeniz var mı?