Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını “Umutların ve Hayallerin Yükseldiği Liman” mottosu çerçevesinde yürüten ve iş modelinin odağına faaliyet gösterdiği şehirler için uzun vadeli, sürdürülebilir değer yaratmayı yerleştiren Tayyare Limanı, 2’inci Sürdürülebilirlik Raporunu kamuoyu ile paylaştı.
Bünyesinde Serbay Interactive ve Kod8 Yazılım Teknolojileri şirketlerine ait markalarını barındıran Tayyare Limanı, Sürdürülebilirlik Raporunun ikincisini yayınlandı. Sürdürülebilirlik Raporunun ikincisiyle 2021 yılında yaptığı çalışmaları değerlendiren Tayyare Limanı, 11. Yılında da geleceğe dönük vizyonuna ve çalışmalarına ışık tutma amacıyla hareket ediyor.
Yönetim Kurulu Başkanı Görkem Özdemir, kamuoyu ile paylaştıkları rapora yönelik yaptığı değerlendirme de,”İlkini 2021 yılının başında yayınladığımız 10 yıllık Sürdürülebilirlik Raporu’muzun ikincisini sizlerle paylaiıyoruz. Hizmetlerimiz, faaliyet alanlarımız ve ekibimiz her geçen gün daha da büyüyor ve olgunlaşıyor. 2021 yılı bu manada, müşteri portföyümüzü, hizmetlerimizi ve ciromuzu arttırdığımız bir yıl oldu” dedi.
Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özkan Gözütok ise raporda yer alan görüşlerinde 11 yıllık çalışma serüveni boyunca yapmış oldukları çalışmalardan, sürdürülebilir ve geleceğe yönelik oluşturulan marka mimarisinden bahsetti. Gözütok, sürdürülebilir büyüme yaklaşımı ile ilgili olarak “2020 yılı sonunda sizlerle ilkini paylaştığımız sürdürülebilirlik raporumuzun bu yıl ikincisini paylaşıyoruz. “Sürdürülebilirlik” ve “Kurumsal Yönetim” konuları şirketimiz bünyesinde olgunlaşıyor ve biz de daha şeffaf bir şirket olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.
Grubun strateji planlamasından sorumlu yönetici Serkan Bayraklı da rapora yönelik yaptığı değerlendirmesinde “Sürdürülebilirlik raporumuzun ikincisini sizinle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor ve kurumsallaşma yolunda attığımız adımların devam ettiğini bilmenizi istiyorum. Attığımız bu adımların neticesinde daha şeffaf, sürdürülebilir ve öngörülebilir şekilde hareket edebilme yetisini kazanmış olarak daha güçlü şekilde sektörde söz sahibi hâline gelmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.
Tayyare Limanı 2021 Sürdürülebilirlik Raporu’na https://www.tayyarelimani.com/hakkinda/surdurulebilirlik-raporlari linkinden ulaşabilirsiniz.
Markalaşma süreci için pek çok reçete yazılır. Geleneksel pazarlama yöntemlerinden sıyrılarak dijitalleşen ve gelişen pazarda markalaşma, müşterilere ulaşma kolaylığı sayesinde daha kolay gözükebilir. Ancak bu hedefleriniz söz konusu olduğunda yeterli gelmeyebilir. Globalde, yerelde, sektörde lider olma hedefiniz olabilir. Bu sebeple markalaşma sürecini her yönüyle ele alıp ona göre aksiyon almanız gerebilir. İşte bu sebeple bizler de sizlere kendi reçetemizi yazdık. Büyük markalar neye önem veriyor? Neye dikkat ediyor? Büyük şirketlere ciddi marka değeri ve sadakati kazandıran hususlar nelerdir? Elimizden geldiğince konuları ele almaya çalıştık. Marka stratejileri haricinde markanız için yapmanız gereken bir diğer husus da markanızı tescillemek. Bu konu hakkında sektörde yıllarca çalışmış ve yüzlerce markanın oluşumunda rol almış marka danışmanı İbrahim Köksal ile birlikte keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Özkan Gözütok’un marka olmak için önemli olan kilometre taşlarını belirttiği yazısı ile birlikte bu sayımızda markalaşma adına merak edilen kafalardaki soru işaretlerine yardımcı olalım istedik. Dergimizi hazırlayan ekibimizin ortak derdi olan markalaşma, bizim için en öğretici sayılarımızdan biri oldu. Büyük bir keyifle hazırladığımız Tayyare Limanı Dergisi’ni umarım siz de keyif alarak takip ediyorsunuzdur. Markalaşmanın en önemli kriterlerinden biri hikayeleşme, hikayeleştirme. Bizim hikayemiz de bu dergi. Peki, sizin marka olabilir bir hikayeniz var mı?